top of page

Isovac Systeem

De Isovac adapter is het allernieuwste lid van de Isolite Systems familie. Net als bij het Isolite System en Isodry System gebruik je bij het Isovac System de gepatenteerde mouthpieces.

07_isovac_vert_dots.png

Integration. Innovation. A Revalation. 

vac6.jpg
Totale controle over de orale omgeving.

De sterke en zeer lichte Isovac System adapter is gemaakt van een gemakkelijk te reinigen, autoclaveerbaar polymeer en wordt eenvoudig aangesloten op uw bestaande afzuigslang. Het Isovac System zorgt voor snelle, gemakkelijke en veilige isolatie van het werkgebied met een constante afzuiging van vocht zoals speeksel, bloed, spraywater en oraal debris. 

Het is het samenspel van retractie, bescherming, afzuiging en verlichting waardoor het Isovac System zo’n krachtige  toevoeging is in elke tandheelkundige praktijk. Deze combinatie vertaalt zich naar snelle,  eenvoudige, betrouwbare isolatie en vochtregulatie in de orale omgeving.

Retractie en bescherming

Door het inbrengen van het zachte, uit polymeer vervaardigde Isolite mondstuk, zijn de tong en de wang onmiddellijk beschermd. De tong zit totaal niet meer in de weg en dus geen gevecht meer met de tong tijdens de behandeling! Daarnaast is, met het Isolite mouthpiece werkend als afsluiting, de keel volledig beschermd tegen onverhoopte inademing van losse materialen en is de tong altijd afgeschermd voor het roterende handstuk. 

vac4.png
vaaac.png
Continu hands-free afzuiging

Wat een opluchting! Door de isolatie technologie van het Isovac System is de assistente voor een groot deel verlost van het voortdurend handmatige afzuigen en het weghouden van de wang - het elimineert herhaalde fysieke stress van vooral de handen en polsen. De krachtige ‘dual-channel’ zuigkracht van het Isovac System, is zo compleet dat uit testen is gebleken dat er in het werkgebied zelfs minder vocht aanwezig is en de luchtvochtigheid lager is dan bij gebruik van cofferdam.

bottom of page